Bedrijven

 

 

Welkom bij Administratiekantoor Wagenaar.

Bent u op zoek naar deskundigheid en ondersteuning op het gebied van administratie, jaarrekeningen, belastingen en financiële adviezen? Dan bent u bij Administratiekantoor Wagenaar aan het juiste adres.

Ons kantoor richt zich met name op het midden- en kleinbedrijf en op startende ondernemers. Tegen een aantrekkelijk tarief vindt u bij ons goede kwaliteit. Wij kunnen u begeleiden in het voeren van uw eigen administratie maar ook de gehele financiële administratie voor u uitvoeren. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden.

 

Belastingplannen voor 2022 voor ondernemers
 
 
 
Let op: Dit zijn plannen en het is dus nog niet definitief
 
  • De zelfstandigenaftrek voor IB-ondernemers wordt afgebouwd naar uiteindelijk €3.240 in 2036. In 2021 bedraagt deze nog €6.670 en voor 2022 is de aftrek gedaal naar €6.310.
  • Het lage tarief voor de vennootschapsbelasting blijft 15%. Het lage tarief gaat in 2022  gelden voor winst tot €395.000 in plaats van €245.000
  • Het hoge tarief voor de vennootschapsbelasting blijft 25%.
  • Vanaf 2022 wordt de termijn voor voorwaartse verliesrekening gewijzigd van 6 jaar naar onbeperkt. Verliezen tot maximaal €1 miljoen zijn volledig verrekenbaar.
  • Verrekening van dividendbelasting met vennootschapsbelasting wordt vanaf 2022 beperkt.
  • De Subsidie vaste lasten en de Subsidie financiering vaste lasten startende MKB-ondernemingen (beide coronaregelingen), worden niet belast.